Oscarul si animatiile

Poate ai urmarit sau nu decernarea premiilor Oscar de anul acesta (si daca inca nu ai aflat au fost in transmisiune directa pe HBO Romania). Toate laudele se indreapta spre King’s S peech, de asteptat avand in vedere numeroasele nominalizari.

 

Ceea ce m-a interesat au fost filmele de animatie. Productia Disney &  Pixar, Toy Story 3 (Povestea jucariilor 3) a fost nominalizata la cinci categorii pentru  Oscar: cel mai bun film; cel mai bun film de animatie; cel mai bun cantec; cel mai bun mixaj de sunet; cel mai bun scenariu adaptat.
Toy Story 3 a reusit sa obtina Oscarul pentru cel mai bun film de animatie si cel mai bun cantec original – We belong together.
Creatia Disney castigatoare la categoria Cel mai bun film de animatie a fost concurata de The Illusionist si How to Train Your Dragon. Povestea lui Rapunzel – Tangled a fost nominalizata doar la categoria Cel mai bun cantec cu I see the light.
Alice in Wonderland m-a fermecat inca din primele 15 minute de la vizionare. Maretia si imaginatia fara limite a lui Tim Burton a fost premiata cu Oscarul pentru Cea mai buna regie artistica, dar si pentru Cele mai bune costume.
Pentru  2011 imi doresc cat mai multe filme de animatie. Si poate si un film cu mine, Holy Molly in rolul principal!